Výzva zákazníka

Když nás oslovila tradiční inženýrská společnost, problém byl zřejmý a v dnešní době celkem typický. Neustále rostoucí množství dat od uživatelů, záloh, archivů a nedostatečná kapacita stávajícího úložiště v kombinaci s nízkou flexibilitou pro dočasné potřeby ukládání projektů a služeb vytvořily požadavek na přehodnocení řešení pro ukládání dat. Místo investice do on-premise datového centra se zákazník rozhodl pro škálovatelné, nákladově efektivní a účinné řešení založené na úložných službách AWS. Společně s Hardys Digital vybudovali flexibilní hybridní úložné řešení, ušetřili náklady a získali flexibilitu.

Řešení

Vyvinuté úložné řešení zahrnuje:

  • AWS Storage Gateway, S3 a Workdocs: Pro splnění potřeby hybridního a trvalého úložiště s flexibilitou AWS Workdocs pro dočasné projektové složky pro interní i externí uživatele.
  • AWS S3 Infrequent Access: Používá se pro přístup k méně často potřebným datům.
  • AWS Glacier: Využíván jako dlouhodobé archivační řešení, sloužící jako jednotný archiv pro všechna serverová, strojová a uživatelská data, která vyžadují trvalé uložení.
  • Directory Services (AD Connector): Spravuje přístup pro interní zaměstnance, kontroluje přístup ke složkám a znovu využívá existující doménové kontroléry on-premise pro poskytnutí maximálního pohodlí koncovým uživatelům při přístupu k existujícím i cloudovým službám.
  • Servisní vrstva: Zahrnuje automatické monitorování, oznámení a alarmy prostřednictvím AWS CloudWatch, SNS, CloudTrail a jeho automatizaci a integraci pomocí AWS Lambda s monitorovacími a servisními řídicími systémy.

Výsledky a přínosy

Zákazník dosáhl nižších celkových nákladů na vlastnictví (TCO) téměř o 30 % pro své řešení ukládání a archivace a získal flexibilní možnosti ukládání pro projekty a jak interní, tak externí zaměstnance. Šíře úložných služeb AWS pokryla různé případy použití pro potřeby ukládání. Během implementace bylo testováno několik přístupů bez nutnosti investovat do hardwaru nebo nakupovat licence. Konečné řešení je hybridní nastavení, které efektivně využívá aktiva zákazníka v rámci spravovaných služeb bez potřeby dalších kapitálových investic.

Přečtěte si celou případovou studii


Copyright © 2024. All rights reserved.