Rozhodli jste se, stejně jako miliony dalších organizací a podniků, přejít do cloudu, abyste snížili náklady na IT, zlepšili obchodní operace, zvýšili výkon a zlepšili bezpečnost? Výborně. Do AWS můžete migrovat téměř cokoli, od aplikací až po celá datová centra. Zajímá vás, co předchází správně provedené migraci dat a jak celý proces probíhá?

První krok – Definování strategie

Přechod do cloudu ovlivňuje celou společnost a hladký průběh závisí na spolupráci mezi vámi a konzultačním partnerem.

Definování cloudové strategie zahrnuje určení přínosů, které cloudové řešení společnosti přinese, stanovení priorit a plánování dlouhodobější cloudové strategie. Klíčovou součástí strategie je také analýza návratnosti investic pro přechod do cloudu.

Druhý krok – Analýza infrastruktury a bezpečnosti

Náš tým IT specialistů zanalyzuje vybavení, které máte. Také prozkoumá používané aplikace, na jakých systémech běží a v jakých verzích. Zjistí, zda neexistuje odpovídající aplikace přímo na Amazonu, což by potenciálně mohlo eliminovat potřebu migrace jedna ku jedné. To by vám mohlo ušetřit značnou částku na licenčních poplatcích.

Podstatnou částí analýzy je také monitoring toho, jak se zachází s archivací dat, protože té se často nevěnuje dostatečná pozornost a čas.

Nakonec náš tým zkontroluje síťovou bezpečnost, protože nejvyšší prioritou AWS je ochrana dat. Také nastaví struktury účtů a jednotný přístup (SSO).

Třetí krok – Čas migrovat do cloudu

Představíme vám vhodná řešení s využitím cloudové platformy AWS. Zde hraje roli velikost úložiště, výpočetní kapacita serverů a počet vybraných služeb.

A pak můžeme migrovat. Přechod na některé služby Amazonu (jako je úložiště dat) přináší významné výhody. Například přechodem na FSx odpadá potřeba spravovat aktualizace operačního systému, bezpečnost a zaměřujete se pouze na službu sdílení dat, kterou provozujete, čímž se ušetří i na práci běžné údržby systému.

Čtvrtý krok – Teď už jen optimalizovat procesy a výstupy

V posledním, ale neméně důležitém kroku je třeba monitorovat, vyhodnocovat a optimalizovat procesy a výstupy. Součástí je i rezervace zvolených instancí/virtuálních serverů.

Rezervace instancí znamená výběr nejvhodnějšího typu instance (kombinace zdrojů pro vaše aplikace) a tím i velkou úsporu peněz na nákladech EC2 (Elastic Compute = služba pro hostování virtuálních serverů, na kterých mohou běžet aplikace = instance).

Instance se liší kombinacemi CPU, paměti, úložiště a síťových kapacit pro dlouhodobé použití. Tato variabilita zajišťuje, že můžete zvolit správný typ instance pro jakoukoli aplikaci. Obrovskou výhodou je možnost ad hoc úpravy konfigurací podle vašich představ, a to i u již vytvořených instancí.

Součástí tohoto kroku je také zavedení jednotného přístupu k nástrojům správy a přehledům, měsíční report informující, zda jsou služby na dohodnuté úrovni, realizace implementace projektu a také o bezpečnostních hrozbách a anomáliích.

Monitoring bezpečnosti, moderní nástroje pro správu IT, přehledné využívání služeb a aplikací – to jsou výhody optimalizace cloudu.

Jsou to "jen čtyři" kroky, ale jejich provedení vyžaduje hodně znalostí, zkušeností a času. Náš tým certifikovaných odborníků vám pomůže získat přehled o současném stavu IT, vysvětlí výhody přechodu do cloudu, pomůže s dlouhodobou cloudovou strategií a samotnou migrací dat. Ušetříte spoustu času a vyvarujete se chyb.


Copyright © 2024. All rights reserved.