Jste malým podnikatelem, kterého přemáhá složitost správy IT kvůli omezenému rozpočtu a omezeným lidským zdrojům? Hosting v datových centrech poskytovatelů může pomoci ušetřit na nákupu a údržbě hardwaru a softwaru a, co je důležité, ušetřit čas.

Problém malých firem

Pokrok v digitalizaci se dotýká i výrobních firem. Větší společnosti mají celé IT oddělení, zatímco menší mohou mít jediného "IT chlápka", který se stará o vše od aktualizací operačního systému, přes opravy Wi-Fi, až po nákup toneru do tiskárny. Tento člověk tráví velkou část svého času prováděním rutinní údržby systému.

Takoví jednotlivci nemají čas zkoumat nové IT trendy, protože jsou zaneprázdněni údržbou stávajících systémů a řešení. Když se koupí nový server, migrace dat na něj zabere spoustu času, a tato činnost negeneruje žádný zisk! Přitom zisk je pro každý podnik klíčový.

Za zavřenými dveřmi výrobní společnosti

Pokud se podíváme za zavřené dveře výrobní společnosti, obvykle najdeme ERP systém, sdílené disky, systém správy uživatelů a různé aplikační servery, typicky všechny umístěné fyzicky ve společnosti. To znamená náklady na pronájem prostor a infrastruktury (chlazení, ventilace, údržba, záložní napájení), které při migraci do cloudu řeší datová centra. Navíc tyto systémy často nepočítají s nasazením v režimu, který podporuje vysokou dostupnost služby.

Co řeší ukládání dat v cloudu?

  • Aktualizace systémů a aplikací: Operační systémy a vybrané aplikace lze aktualizovat automaticky prostřednictvím AWS Systems Manager.
  • Bezpečnost dat: Můžete klidně spát s vědomím, že vaše data jsou v cloudu v bezpečí. I kdyby vypukl požár v budově vedle vašeho podniku, vaše data jsou chráněna.
  • Atraktivita pro potenciální zaměstnance: Vaše společnost se stává atraktivnější pro potenciální zaměstnance, protože cloudový systém AWS je jednou z nejmodernějších technologií.
  • Centralizované logování: AWS CloudWatch zachycuje a shromažďuje logy na jednom místě, což zjednodušuje vaši práci, protože nemusíte řešit logování na každé instanci zvlášť. Logy jsou uloženy centrálně.
  • Škálovatelná infrastruktura: Místo předimenzované on-premise infrastruktury vám cloud umožňuje zvyšovat nebo snižovat kapacitu serverových instancí podle aktuálních potřeb.
  • Bezpečnost a dostupnost: V neposlední řadě migrace dat do cloudu řeší bezpečnost softwaru a hardwaru s garantovanou dostupností služby. Konkrétně pro výrobní společnosti je často výrobní systém napojený na fyzické zařízení na pracovišti (stroje). V takových případech je zásadní, aby tyto aplikace fungovaly bezchybně. Jakýkoli výpadek služby znamená zastavení strojů, což vede k finančním ztrátám.

Pokud si nejste jisti nastavením zabezpečení

Můžete použít AWS Inspector pro jejich kontrolu. AWS Inspector provádí různé testy, aby ověřil, že je vše správně nastaveno, a upozorňuje na citlivá místa ve vaší cloudové síti.


Copyright © 2024. All rights reserved.